|
Cocker Spaniel Angielsk mieszanka |
| Autor |
Wiadomość |
szachrajka
szachrajka

Motocykl: ZX12R
Imię: Aneta
|
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2011-01-10, 16:54
|
|
|
ooo madafaka jajniki długołape zajebiaszcze |
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2011-01-10, 23:20
|
|
|
| kurde balans , nie mogły sie trochę wcześniej spiknąć te wasze psioki . Teraz już mam pokraka jednego , ale zagadam z żoną . Dam znać jutro , chciałbym onego raczej . |
|
 |
MadJack [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-11, 14:42
|
|
|
Moze troszke zaburze ten caly temat ale jestem strasznym przeciwnikiem "sprzedawania" psow. Mnostwo psow jest bezpanskich. Nprawde kochane zwierzaki, czekaja w nedznych warunkach az ktos im stworzy dom. Szczeniaki i starsze od rasowych(bez rodowodow) po kundelki. Strasznie mnie wkurza jak ktos "sprzedaje" psy za pieniadze.
Z jednej strony rozumiem ich "nieskazitelnosc" ale z drugiej strony nie rozumiem jak ktos kto chce miec psa kupuje za kilkaset lub kilkatysiecy zlotych psa skoro moze wziac za darmo takiego, ktory na pewno bardziej go bedzie kochal.
Heh.... |
|
|
|
 |
szachrajka
szachrajka

|
Wysłany: 2011-01-11, 15:43
|
|
|
MadJack jak ktoś dostanie psa za darmo to wisi przy budzie może nie wszystkie ale przeważnie .
A jak kupisz psa z rodowodem i to jeszcze za dużą kasę to mieszka z właścicielem w domu ! |
_________________ http://img13.imageshack.us/img13/738/800tt.jpg |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-01-11, 15:59
|
|
|
| Gówno prawda masa ludzi płaci za pas kupę kasy a potem wywala go na ulicy albo wiąże do drzewa. Po schroniskach wala się cała masa rasowych psów. Kumam, że każdy chce przykroić parę groszy ale proszę przy okazji nie wciskać innym ciemnoty tylko powiedzieć to otwarcie. Ja wiem jedno jak kiedykolwiek będę miał brać psa to pojadę do schroniska i z tamtą wezmę. |
|
|
|
 |
giemul

|
Wysłany: 2011-01-11, 16:21
|
|
|
| to ja ci powiem prezes może coś w temacie . Ja nie miałem nigdy rasowego psa , zawsze kundle . Ale mam rasowe koty . Wiesz ile kosztuje przygotowanie takiego kotka ,żeby był zdrowy i dobrze ustawiony ? Dachowca każdy leje śikiem prostym , bierzesz i masz . Jak oddasz rasowego kota w stanie takim jak dachowca to całe finansowe zabawy przechodzą na nowego właściciela .Nie sa to małe koszty . A ilu właścicieli to zrobi ? Niewielu , bo będą oszczędzać . A jak zapłacą za kociaka , już z książeczką i wyprowadzonego lekarsko to zwyczajnie taki kot ma większe szanse na zdrowe życie . Są oczywiście hodowcy którzy robią kasę ale też nie chciałbyś wiedzieć jakie ponoszą koszty . Dla oddających za stówkę zwierzaki to nie jest żaden biznes . Na swoim przykładzie ci naświetlę . Mam koty Syjamskie , rodowodowe z dobrych hodowli . Zapłaciłem za każdego w okolicach 1000 zł ( co jest i tak bardzo tanio ) . Przez 4 lata miałem 2 mioty po 4 kotki . Nie mogę im wystawić rodowodów bo nie jeżdżę na wystawy .Koty są dla mnie nie na pokaz . Małe kotki oddawałem od 200 do 400 zł a nawet za darmo . Bardziej zależało mi na dobrym domu niż kasie . Zarobek po podliczeniu wszystkich kosztów ( nie tylko weterynaryjnych ) to na tych dwóch miotach miałem może na dobrą flaszkę jakiegoś trunku . Gdzie jest ta kasa ? To mit . Zarabiają naprawdę tylko maniakalni hodowcy , którzy wołają za zwierzaki po kilka tysięcy złociszy . Argument o płaceniu stówki za przygarnięcie , aby zwierzaka nie wyrzucać za 5 minut tez ma rację bytu , bo zwyczajnie eliminuje napaleńców . |
| Ostatnio zmieniony przez giemul 2011-01-12, 02:46, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-01-11, 17:19
|
|
|
| Giemul wierzysz w to, że jak ktoś zapłaci stówkę to nie wyrzuci? Poczeka do wakacji na wyjazd za który beknie ze 4-5 tyś potem dowie się ile będzie go kosztowało oddanie takiego psa do przechowalni i stwierdzi, że taniej będzie go przywiązać w lesie do drzewa i potem kupić drugiego niż bawić się w przechowalnie bo za samo zawiezienie a potem odebranie takiego psa zapłaci więcej za paliwo. Stówka to akurat żaden pieniądz jakby zapłacił na wyjściu ze 2 tyś to może inaczej ale masa woli wywalić psa jak zobaczy, że to nie maskotka tylko trzeba karmić wyprowadzać codziennie na spacery łazić po weterynarzach i w ogóle, że urosło a nie jest tym samym małym szczeniaczkiem co na początku jak się zdawało. Sam miałem psa znalezionego w lesie przywiązanego do drzewa innym razem przyuważyłem jak tym z samochodu psa wypie...ł pies leciał za autem to grzbiet zatrzymał wyskoczył z auta i próbował psa kopnąć ciśnienie mi się podniosło wydarłem się na typa, że jak już psa wypie....a to niech go przynajmniej nie kopie bo jeszcze raz i ja mu przypie....e pacjent się wystraszył dogonił psa zawinął do auta i odjechał i tak go pewnie wysadził kilometr czy dwa dalej. Geimul takie sytuacje są nagminne. |
|
|
|
 |
MadJack [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-11, 21:35
|
|
|
ja mialem 2 psy do tej pory. OWczarek Niemiecki bez rodowodu. Znaleziony w lesie. Niestety rodzice musieli go oddac bo jako maly dzieciak (2-3 latka) dostalem uczulenia na siersc. Ten pies byl 2 razy wiekszy odemnie. Jezdzilem na nim jak na koniu pozniej mi przeszlo i jak mialem 5 lat wzialem kundelka z ochronki. Niestety byl tak ciezko chory, ze musialem go uspic.. 4 tygodnie temu. Na wiosne bede szukal nowego psiaka. Na allegro jest mnostwo ogloszen ludzi ktorzy oddaja za darmo, szukaja dobrego domu. Kundle, rasowe... do wyboru do koloru. Dlatego wedlug mnie jesli ktos szuka dla szczeniaka dobrego do domu to raczej nie szuka w jego oddaniu zwrotu kosztow szczepien, odrobaczen, ksiazeczek czy innego syfu. Ostatnio dzwonilem do pewnej Pani z Gliwic ktora ma szczeniaki do oddania. Powiedziala mi przez telefon ze chce zobaczyc gdzie pieskie beda mieszkac i z kim. Ze zalozy ksiazeczki i pierwsze odrobaczanie zrobi na wlasny koszt. Teraz szczeniaczki maja 4 tydzien. |
|
|
|
 |
giemul

|
Wysłany: 2011-01-11, 22:30
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Giemul wierzysz w to, że jak ktoś zapłaci stówkę to nie wyrzuci? |
oczywiście że masz trochę racji , ale to marginalne zachowania . Zdecydowana większość ludzi jednak ma pewne poczucie obowiązku i nie wyrzuca zwierząt bo zwyczajnie je kochają . Wracając do psiaków , jeden z tych sześciu już jest u mnie . Dostał ksywkę Pluto ( tak wymyśliły moje córy ) . Narazie jest mała masakra bo mam 4 koty w domu , a mieszkam w bloku . Jedno jest pewne , będzie ciekawie . Żona jak mnie zobaczyła z szczeniakiem to poprostu ręce załamała i stwierdziła że jestem kretyn . Ale pies zostaje . Dałem za niego kasę i owszem ale nie czuję się przez to wcale gorzej . Mam też psa znajdę którego zadekowałem u teściowej ale jest mój . Koty znajdy mam obecnie 3 ( w sklepie ) , więc mam świadomość przygarniania ( to tak na marginesie ) . Ja jak chodzę po ulicach to się już staram za bardzo nie rozglądać bo najchętniej przygarniał bym wszystkie bezdomne sierściuchy . |
| Ostatnio zmieniony przez giemul 2011-01-12, 00:10, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
Dzika Czika
Dzika Czika Papryka

Motocykl: Honda
Imię: Aga
|
Wysłany: 2011-01-11, 22:40
|
|
|
Same śliczności żeby szybko znalazły domek:)
Hm no..... twierdzenie że za stówę to domek a za darmo łancuch to uogólnianie!!!!!!!!
Sama mam kundelosa ze schroniska i ważniejsze było dla mnie uratowanie życia niż papierek.
Ale uważam też, że psy i koty powinny być poddawane sterylizacji - jeśli ktoś wie jaka jest sytuacja w chroniskach to wie o czym mówię, są one przepełnione i ze względów finansowych usypia się tysiące psów w ciągu roku.
Gratulacje Giemul oby się dobrze Pluto chował.... |
|
|
|
 |
manka [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-12, 00:57
|
|
|
psy rodowodowe również wedrują do schronisk, koleżanka wzieła ze schroniska malamutke okazało sie z rodowodem i obecnie chempionka
A najdziwniejsze, jak można pozwolic na taką ciąże. Potem tysiące takich biedact trafia do schroniska.
Oby maluszki znalazły ciepły i kochający dom.
A i poprosze zdjęcia pluta hihihi... |
|
|
|
 |
giemul

|
Wysłany: 2011-01-12, 02:24
|
|
|
| manka napisał/a: |
A i poprosze zdjęcia pluta hihihi... |
jechał całą drogę ( 1.5 h ) grzecznie na kolanach . W domu koty wszystkie się pochowały na razie . Pluto ma już swoje miejsce i teraz śpi . Więc jak na pierwszą noc jest super . Nastawiałem się na większe szopki .
generalnie to Szachrajka ma jeszcze tylko 4 dziewczynki bo obydwa chopaki zabraliśmy ( z kumplem byłem który miał mi tylko towarzyszyć w drodze ) . Po przywiezieniu szczeniaków generalnie obydwie żony zareagowały mega fochem . Ale po godzinie moja Stara już była przekabacona zupełnie i bawiła się z Plutonem jak dziecko a Marcin też mi posłał przed chwilą esesmana że jego Stara też już się przytula do jego psiska bardziej niż do niego . Więc ludziska , zostały już tylko 4 sztukasy , niestety dziewczynki ale zawsze to coś . Są przezajebiste , więc jak ktoś szuka psa to polecam . Ale jak się dowiem że ktoś wziął od Szachrajki psa i go potem wyjebał to sam osobiście nogi z dupy powyrywam |
| Ostatnio zmieniony przez giemul 2011-01-12, 13:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
szachrajka
szachrajka

|
Wysłany: 2011-01-12, 07:34
|
|
|
Arek niech Ci się dobrze chowie na tych zdjęciach wyszedł cudownie takiego właściciela jak Ciebie i Twojego kumpla to szukać wiem że psy będe miały dobrze i nigdy nie będą głodować
Pozdrawiam Cię serdecznie jak również żonę i córki |
_________________ http://img13.imageshack.us/img13/738/800tt.jpg |
|
|
|
 |
tlusty

Motocykl: CB 450 N
Imię: Wojtek
|
Wysłany: 2011-01-12, 11:48
|
|
|
giemul czekaj aż psiak się przyzwyczai i oswoi z nowym otoczeniem to poznasz jego prawdziwy temperament, ten wygląda mi na cfaniaka
moja suka pierwszy tydzień siedziała spokojnie w kącie póki nie skumała że jesteśmy jej nową rodziną |
|
|
|
 |
|
|