|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Pinlock z silikonem |
| Autor |
Wiadomość |
T_rex
Motocykl: mam
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2012-01-07, 19:04 Pinlock z silikonem
|
|
|
| Ma ktoś taką szybkę /nieparującą/, jak to wygląda, ten silikon to jako uszczelka na brzegach, widać to?, czy warstwa ? |
_________________ Gdy siadam na moto czuję ze spalam benzynę, w samochodzie tylko ją zużywam. |
|
|
|
 |
Gulliver

Motocykl: Yamaha XJR
Imię: Piotrek
Wiek: 36 Dołączył: 29 Lis 2010 Posty: 68 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 2012-01-07, 21:06
|
|
|
| Mam w SHOEIu, nigdy mi nie zaparowała. Jest to silikon na stałe zamontowany po obwodzie pinlocka (tej wewnętrznej szybki), którego można odpiąć np. przy myciu właściwej dużej szybki. |
|
|
|
 |
T_rex
|
Wysłany: 2012-01-08, 17:21
|
|
|
| OK, ale czy widać go , zwłaszcza podczas jazdy ? |
_________________ Gdy siadam na moto czuję ze spalam benzynę, w samochodzie tylko ją zużywam. |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2012-01-08, 17:32
|
|
|
coś musi być widać przez szybkę.. po to ona jest..
|
_________________ a nie bede nikogo obrazal.. |
|
|
|
 |
T_rex
|
Wysłany: 2012-01-08, 17:54
|
|
|
| emil napisał/a: | coś musi być widać przez szybkę.. po to ona jest..
|
Buuuuu, tracisz formę ...zasłaby spam jak na dział pomoc techniczna , łapiesz poziom 87.
Sam powinieneś poprosic moderatorakę o usunięcie tego posta |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2012-01-08, 18:02
|
|
|
za to '87' rzekłbym 'spierdalaj', ale mi jako staremu spamerowi nie wypada walić tak ciętymi ripostami, także sorry, ale nie tym razem. |
_________________ a nie bede nikogo obrazal.. |
|
|
|
 |
Drzewo
Drzewo
Motocykl: HH919
Imię: Dawid
|
Wysłany: 2012-01-09, 00:00 Re: Pinlock z silikonem
|
|
|
| T_rex napisał/a: | | ten silikon to jako uszczelka na brzegach, widać to?, czy warstwa ? |
Silikon jest po to, żeby nie rysować wizjera. |
|
|
|
 |
Ola_su
Motocykl: Suzuki Dr400S Honda CB750
Imię: Aleksandra
|
Wysłany: 2012-01-09, 00:15
|
|
|
| Ja mam Araia z taki samym pinlockiem i nie zauważam tego silikonu, dla mnie nie widać |
|
|
|
 |
Martin.B.M.

Motocykl: Fajny
|
Wysłany: 2012-01-09, 10:38 Re: Pinlock z silikonem
|
|
|
| T_rex napisał/a: | | Ma ktoś taką szybkę /nieparującą/, jak to wygląda, ten silikon to jako uszczelka na brzegach, widać to?, czy warstwa ? |
A o jaki kask pytasz? W Shark i Nolan nie zauważysz jak masz kask założony że masz jakiś pinlock,żelowy ,te plastikowe w Nolan po paru tyg rysują szybki,a w reklamacji wmawiają że klient nie dbał o dobre zmocowanie jego nawet jak sam diler Ci to założy.Więc polecam dołożyć na żelowy,co do parowania żadne nie paruje nawet w deszczu,sam testowałem Nolana. |
_________________ SKLEP/SERWIS MOTOCYKLOWY. www.mgm-moto.pl
 |
|
|
|
 |
T_rex
|
Wysłany: 2012-01-09, 19:51
|
|
|
| Martin.B.M. napisał/a: | | A o jaki kask pytasz? W Shark i Nolan nie zauważysz jak masz kask założony że masz jakiś pinlock,żelowy ,te plastikowe w Nolan po paru tyg rysują szybki,a w reklamacji wmawiają że klient nie dbał o dobre zmocowanie jego nawet jak sam diler Ci to założy.Więc polecam dołożyć na żelowy,co do parowania żadne nie paruje nawet w deszczu,sam testowałem Nolana. |
He he , dokładnie jest tak , chociażbyś prze każdą jazdą dokręcał pinlocki i tak będą ryski, i jak się pokapowali to właśnie wprowadzili te z silikonem.
Główny problem w tym ,że czasem człowiek musi uwalić się na baku , i teraz mój porysowany górny brzeg pinloka mam dokładnie przed oczami, niedość że krajobraz zmienia się szybko , to jeszcze zakłócenia obrazu. I tu mam wątpliwości, bo jak kupię nowy wizjer z silikonem , to teraz tam gdzie mam ryski, będzie ta silikonowa uszczelka i niechciałbym mieć paska rozmytego obrazu przez ten silikon...ufff
Mam nolana103, Martin BM masz takie szybki, główną i nieparującą ?Jak co daj PW i ceny?
Gulliver skoro masz pinlocka ,to pewnie jeździsz zimą , jak będzie sucho , podjadę i rozwieją się moje wątpliwości co do tego gówienka silikonowego. /szczegóły dam na PW/ |
|
|
|
 |
Martin.B.M.

Motocykl: Fajny
|
Wysłany: 2012-01-10, 12:35
|
|
|
| Poszło na pw. |
_________________ SKLEP/SERWIS MOTOCYKLOWY. www.mgm-moto.pl
 |
|
|
|
 |
T_rex
|
Wysłany: 2012-01-11, 00:12
|
|
|
Jak poszło , jak niedoszło
[ Dodano: 2012-02-07, 21:06 ]
Tą silikonową uszczelkę nawet ślepy by zobaczył /wczoraj kupiłem/ taka cienka silikonowa kiszka wokół szybki pinloka , ...teraz niech sie okaże jeszcze że będzie na wizji podczas jazdy . |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |