Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Karolina
2012-08-26, 00:34
pytanie o salon komis moto
Autor Wiadomość
magik
[Usunięty]

Wysłany: 2010-09-12, 22:25   pytanie o salon komis moto

Ludziska mam pytanko kaj tu u nas w okolicy jest jakiÂś komis albo jakis wiekszy sklep najlepiej z uÂżywkami bo chce nabyc uÂżywany motor,

No ale o samo na bycie raczej nie chodzi tylko o dobranie moto do wzrostu nie za duÂżego (175cm) bo dzis bylem ogladaÂłem Âładnego Trumph'a TT ale nie stety nie za wygodnie mi sie siedziaÂło. Oglinie to interesuja mnie moto typu bandit XJ hornet, cbr i jajko.

Na XJ mia³em przyjemnoœÌ i jest wwszystko ok siegam ogarniam i wygodnie z CBR troche gorzej bo i wyzsza i ten bak dlatego juz bym raczej w horneta celowa³ bo bak ma inaczej wyprofilowany ale nie wiem nie siedzia³em i poprostu chcia³ bym tak w jednym miejscu sie przymierzyÌ zeby znaleœÌ coœ najwygodniejszego dla siebie.

PS najwygodniejszy to byÂłby pewnie chopperek ale z przyczyn obiektywnych to jeszcze nie czas na chopperka :P

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-09-12, 23:04   

obiektywnych czyli jakich?
na starym forum byÂł taki temat, dosc rozbudowany nawet pamietam.
jak masz mozliwosc wejscia to poszukaj tam. bo tutaj jak kazdy ci bedzie podawal info to przez 2 miesiace nie uzbierasz :D .
zeby nie bylo ze OT to np. w PitStopie w Sosnowcu maja nieduzy salon, w Miko³owie jest Ratka. jeden jest na trasie do Bielska w Gocza³kowicach Olek-motocykle. jest jeszcze Tomek_motor na Pstr¹gowej chyba 7 w K-cach. pare motocykli stoi zawsze w salonie Yamahy na D¹brówce Ma³ej. w salonie samochodowym na Ligockiej ko³o Shella (chyba Roni) w K-cach goœÌ tez ma motocykle, chocia¿ bylem ze 2 razy i sta³a raczej przewa¿nie padaka, ale jak chcesz sie tylko dopasowaÌ albo przejechaÌ to mozesz zajrzec

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-09-12, 23:18   

Niedaleko olka teÂż jest jeden. Chyba na tej samej trasie ale po drugiej stronie jezdni. W samym Bielsku teÂż byÂł na parterze byÂły nĂłwki a na piĂŞtrze uÂżywki. Nawet Bimote 3D tesi mieli.

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2010-09-12, 23:27   

dzieki zenon to zas nawine pare km

prezes bielsko to odpada Âżeby specjalnie po przymiarke do bielska dylaĂŚ :P chyba ze jakieÂś moto w rozsÂądnych cenach

PS zenoo te przyczyny obiektywne to po pierwsze czyje sie m³ody jestem m³ody :P a nie jak Ci kolesie po 50 dowartoœciowujacy sie H-D a tak serio troche pucowania chromów jest zwraca uwage no i nie wyobrazam sobie tego trzymac pod blokiem przez sezon. Wezma mi to z czystej z³oœliwoœci poniszcz¹, a do plastuka czy golasa to wiekszoœÌ nawet nie podchodzi bo nie kole tak w oczy

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-09-13, 00:10   

Med¿ik boy nie b¹dŸ taki pewien mi do starej VF'y nawet pod³azili. Raz pamiêtam œmieszn¹ akcjê: zamkn¹³em sklep i czeka³em na babkê ¿eby jej przekazaÌ, ¿e rezygnuje z lokalu siedzê i lukam przez okno VF'sta³a na chodniku a obok niej ³azi jakiœ koleœ. Chcia³ sobie manetk¹ pokrêciÌ wiêc ³azi w te i we wte w koùcu zebra³ siê na chwilê odwagi rozejrza³ na boki podbieg³ z³apa³ za r¹czkê i chce pokrêciÌ z³apa³ poszarpa³ i ucieka. Jak to zobaczy³em to od razu w œmiech kolo by³ taki obeznany w temacie, ¿e z³apa³ za lew¹ r¹czkê i chcia³ krêciÌ.

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2010-09-13, 00:32   

no niby tak ale chopperek gdzie nie staniesz to przykuwa wzrok , a pozatym zapomniaÂłem dopisac Âże na miasto i korki to lepiej czyms zwinniejszym :P

Kamyk 

Motocykl: Fazer, tyle, że goły:)
Imię: Paweł
Wysłany: 2010-09-13, 06:29   

mĂłwisz, Âże do bielska za daleko ale Tutaj masz sporo sprzĂŞtĂłw do ktĂłrych moÂżna siĂŞ przymierzyĂŚ
http://motobox.otomoto.pl/index.php?sect=offer spory przekrĂłj od ÂścigĂłw, przez nakedy po enduro...
Nie wiem jakÂą kasÂą dysponujesz ale jeÂśli siĂŞ juÂż przymierzysz to moÂże i coÂś siĂŞ uda kupiĂŚ:) ze stronki widziaÂłem, Âże stoi hornecik czyli coÂś czego szukasz:D
pozdrawiam

Stresu 

Motocykl: GSX650F
Imię: Tomek
Wysłany: 2010-09-13, 07:50   

....Salon Suzuki w Tychach. Maj¹ na stanie ró¿ne marki. Mierzy³em siê tam do paru motocykli (Hornet, Bandit, CBR, Hayabusa :P ). Jestem Twojego wzrostu i powiem Ci ¿e zmieniaj¹c motocykl bêdê mia³ problem. WysokoœÌ siedzenia w GSie jest dla mnie idealna (790mm), przymierzy³em siê do Horneta (wysokoœÌ siedzenia 800mm) i siê zestresowa³em ;/ - siedzenie jest szersze i dosyÌ sporo mi brakuje aby podeprzeÌ siê obiema nogami.

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2010-09-13, 14:38   

Stresu napisał/a:
MierzyÂłem siĂŞ tam do paru motocykli (Hornet, Bandit, CBR, Hayabusa ). Jestem Twojego wzrostu

dzieki za info a powiedz mi jak wraÂżenia z bandyty ??

malinka 
wolny strzelec

Motocykl: Kruszunka (GSX-R 600 K3)
Imię: Agnieszka
Wysłany: 2010-09-13, 19:39   

Kamyk, zapomiałeś o Motodzwonie w Bielsku Białej (http://www.motodzwon.pl/) oni tez mają pare motorków. A tak to jeszcze u Nieszporka w Rydułtowach (http://nieszporek.otomoto.pl/), oraz u drugiego z Nieszporków(tego starszego) w Gaszowicach też można coś wychaczyć.
Ostatnio zmieniony przez malinka 2010-10-02, 18:16, w całości zmieniany 1 raz  

Stresu 

Motocykl: GSX650F
Imię: Tomek
Wysłany: 2010-09-13, 20:04   

...na "Bandycie" by³o minimalnie lepiej ni¿ na Hornecie ( wysokoœÌ siedzenia taka sama jak w Gsie - brakuje mo¿e z 2 cm. aby oprzeÌ obie stopy na pod³o¿u). Najpewniej siedzia³o mi siê na Hondzie CBF600 - ale jej raczej nie biorê pod uwagê. Zreszt¹ jak ju¿ coœ kupiê to pewnie od razu zainwestujê w jakiœ zestaw obni¿aj¹cy - ok. 400 zeta ;/ . W komisie sta³o te¿ "jajko" 750 (do niego siê nie przymierza³em).

walek809 

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
Wysłany: 2010-09-13, 20:11   

jest tez best-bimm w czêstochowie znajdziesz og³oszenia na allegro . ale czyta³em opinie na ich temat i nie by³y doœÌ dobre . ceny te¿ raczej wy¿sze maj¹ , chocia¿ wybór spory by³em tam parê razy jak szuka³em sprzêta dla siebie . a tu z myszkowa koleœ sprowadza lekko rozbite i nie tylko :)

http://www.motorapid.ugu.pl/ - myszkĂłw

benzin 

Motocykl: V-Raptor
Imię: Panicz
Wysłany: 2010-09-13, 21:28   

ja polecam MotoOlkusz
kuzyn kupil moto
obsluga i cena ok

http://motoolkusz.otomoto.pl/

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2010-09-13, 23:19   

wiem stresu mierzyÂłem cbf 500 to prawie to samo co 600 i naprawdĂŞ fajnie ale cena za dobry egzeplarz to trochĂŞ duÂżo jak na moje potrzeby

walek809 

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
Wysłany: 2010-09-14, 01:09   

benzin, wpadÂłem tam kiedyÂś do nich po drodze z krakowa bo zgubiÂłem kominiarkĂŞ i chciaÂłem coÂś na szybko zakupiĂŚ :) goÂściu caÂłkiem przyjemny z rozmowy luÂźne relacje i an zlota zapraszaÂł do rabsztyna :) polecam

Odpowiedz do tematu