|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
gs 500f |
| Autor |
Wiadomość |
lewy
i nieźle żyć :D

Motocykl: pół Hornetki 600
Imię: Wojtek
|
|
|
|
 |
SkandalRally

Motocykl: Suzuki GS 500 E
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2011-02-21, 18:58
|
|
|
Podepnę się.
W środę jadę oglądać. Jakieś rady na co zwrócić uwagę? Co prawda zabieram znajomego który ma pojęcie o motocyklach ale może jakieś rady gdyby znajomy o czymś zapomniał.
http://allegro.pl/suzuki-gs-500-e-i1450665369.html |
|
|
|
 |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-02-21, 21:19
|
|
|
| Cytat: | | W motocyklu na początku 2010 r. zostały wymienione klocki hamulcowe przód + tył, jak również przeszedł synchronizację, czyszczenie gaźników i regulację zaworów. |
Co najprawdopodobniej znaczy, że będziesz sobie musiał to zrobić na początku sezonu.
Informacyjne uwagi:
- EDIT: [mistake]
- Nie widać dobrze, ale napęd zdaje się być już przy końcu naciągu
- EDIT: Półka i kierownica nie z tego rocznika. Powinny być clip-on'y (na 90% )
- Tylna opona to Bridgestone Exedra G550 130/70/17 - dobrze zwrócić uwagę czy DOT nie jest stary. Jeśli się nie mylę, to te oponki już ładnych parę lat nie są produkowane...
- Oryginalne uszczelniacze lag z osłonami. Mogą świadczyć o tym, że ktoś nie oszczędzał na nich lub wręcz przeciwnie - że nie było to nigdy robione a w lagach jest stary olej/nie ma go wcale
Nie osądzam czy był wypadkowy czy nie, tylko podaję Ci co odbiega od standardu, o co warto spytać |
| Ostatnio zmieniony przez TNT 2011-02-23, 00:40, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
SkandalRally

Motocykl: Suzuki GS 500 E
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2011-02-21, 21:40
|
|
|
| TNT, dzięki za informacje - zwrócę na o uwagę |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2011-02-21, 21:56
|
|
|
| TNT napisał/a: | | GS'y fabrycznie nie występują z silnikiem w kolorze ramy - srebrna rama + czarny silnik lub czarna rama + srebrny silnik |
Weź chłopie chociaż trochę się zorientuj w temacie bo wypisujesz głupoty i potem ludzie bazują na tym przy kupnie moto.
 |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-02-21, 22:58
|
|
|
jak dla mnie brosik to wdupiłes tutaj niezły fotomontaż |
|
|
|
 |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-02-21, 23:16
|
|
|
Kurcze z rozpędu przewaliłem ostro...
Przyznaję coś mi się popieprzyło z tym malowaniem. Nie tyczyło się to wszystkich, tylko poszczególnych roczników.
W ramach sprostowania:
http://www.suzukicycles.org/GS-series/GS500E.shtml
Co do kierownicy nadal trzymam się wersji że przyszła wraz z liftem. A właściwie to chyba rok przed, w modelu 2001 K1 z nową kierownicą, ale starymi plastikami i bakiem. Oczywiście mogę się mylić... |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2011-02-22, 15:48
|
|
|
| Cytat: | jak dla mnie brosik to wdupiłes tutaj niezły fotomontaż |
Może któreś zdjęcie jest fotomontażem ale pokazuje jakie malowania fabrycznie wychodziły. Powiedz które wg Ciebie jest fotoszopka a znajdę Ci inne na udowodnienie
| Cytat: | Kurcze z rozpędu przewaliłem ostro... |
Szybki Bill
Teoretycznie w tym roczniku powinna być kierownica clip-on ale sporo ludzi zmienia na zwykłą dla wygody [cieniasy ] |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |