Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
kawasaki zxr 400
Autor Wiadomość
slusar_o2 

Motocykl: suzuki
Imię: Marcin
Wysłany: 2010-08-29, 13:13   kawasaki zxr 400

Siema, ma ktoś, albo czyjś znajomy tego małego potworka? bo chciałbym zapytać (może nawet zobaczyć i usiąść) jak ten sprzęt wygląda gabarytowo, czy jest bardzo mały czy raczej podobny do jakiś starych 600. Oraz chciałbym zapytać jaka jest osiągalna prędkość przelotowa etc ;)

Pozdro

SKURA 

Motocykl: LEGENDY PRL
Imię: ADAM
Wysłany: 2010-08-29, 14:08   

kolego unikaj kupna takich motocykli o tych pojemnosciach,dlatego ze czesci silnikowych do tego niema kiedys mialem fzr 400rr i niestety przekrecila sie panewka i niestety czesci do tego nie bylo kup sobie lepiej cbr f3 i bedziesz zadowolony a w kasie podobnej to bedzie

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-08-29, 14:12   

Miałem możliwość na tym jeździć. Ja czułem się bardzo dziwnie moto na moje gusta jest tak małe, że czułem się jakbym leciał na miotle. Co do osiągów to jak na 400 to przyznam, że fajnie to lata. Jeśli to Ci jakoś pomoże zrobiłem u siebie 2 fotki gdzie stoi z innymi motocyklami i jakieś porównanie zawsze masz:

slusar_o2 

Motocykl: suzuki
Imię: Marcin
Wysłany: 2010-08-29, 15:46   

właśnie nie chce F3, jakbym kupował 600 to albo F4i albo 636. Zxr mi się upatrzył bo jest tańsze w eksploatacji, ma zajebiste zawieszenie, heble i w budżecie jaki będę miał mógłbym go całkiem porządnie odpicować i jeszcze zostało by na dobry kombi. A stare sporty mnie kręcą :)
No ale z tego co widzę, to jest niestety malutki, a jakbym zamieniał moją 250 to właśnie z uwagi na wielkość oraz właśnie prędkość przelotową, bo mocy to mi nie brakuje w ogóle.
A jadąc 120 mam już prawie 10 tys obrotów, a takie coś nie jest ani oszczędne, ani zdrowe dla silnika szczególnie na dłuższą metę.

Widziałem kiedyś vfr400 obok sv i też własnie wydawał się jak jakiś microbike. Dlatego chciałem zobaczyć jakąś 400 na żywo.

No nic ciągle waham się czy zmieniać moto na nowy sezon, czy tylko kupić nowe gumy i pośmigać jeszcze trochę. Będę miał zajebiście ciężki zgryz na zimowe wieczory.

http://www.bikepics.com/members/slusar_o2/

prezesartur 

Wysłany: 2010-08-29, 17:51   

Weź pod uwagę, że on stoi obok zygzaka a z plastików to jest największy klunkier. Kolesie jeżdżący np na 900rr jak na zygzaka mi siadali mówili, że krowa straszna więc weź na to poprawkę przy innym plastiku ta dysproporcja była by na pewno mniejsza. Nie wiem z jakimi motocyklami miałeś do czynienia ale jak wsiadłem na fazera czułem się jak na rowerze, Hayabusa też jest niższa od zygzaka na tyle, że czułem różnice z starych np VF czy CBX to też większy rower DL650 jest od zygzaka odczuwalnie wyższy lecz węższy i lżejszy ale to już inna klasa motocykli. Nie wiem czy Ci to jakoś pomogło ale zawsze to coś.

Jasmina 

Motocykl: kawasaki zxr 400
Imię: Justyna
Wysłany: 2010-09-02, 18:53   

Ja mam zxr 400 i faktycznie jest maluyka i dlatego tez ja wybralam jako swoj pierwszy motocykl bo idealnie siegam do ziemi;)Jest tez lekka a o to mi chodzilo....zawsze mozesz wpasc i zobaczyc na zywo a nawet zastanawiam sie nad sprzedaza gdybys byl zainteresowany;)

Turbo88 
forumowy narciarz

Motocykl: Kilka naraz
Imię: Franek
Wysłany: 2010-09-03, 21:18   

Jak kupowałem VFR to oglądałem też ZXR i gabarytowo jest to samo, ale wydaje mi sie że na VFR jest bardziej pochylona sylwetka. Co do osiągów to chyba ZXR od VFR jest szybszy, przynajmniej takie miałem wrażenie. Ogólnie motocykle mało popularne ale mnóstwo części z innych motocykli pasuje. Z nowymi tez niema problemu. W kazdym sklepie w katalogach można wszystko znaleźć;)
Pozdro

prezesartur 

Wysłany: 2010-09-05, 19:15   

Jasmina wklej jakieś porządne zdjęcie swojego ZXR. Jeśli to ta to sprawdzimy czy wiesz co masz :D No i może poznasz trochę jej historii.

[ Dodano: 2010-09-05, 19:56 ]
To chyba nie ta sama bo nie jest podobna ;)

A tu ta małolata co grzebie przy nim:

To Ci się udało tanio wyrwać motocykl.
Nie był mój ale ze 100km na nim zrobiłem i trochę przy nim naprawiłem.

Odpowiedz do tematu