Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Motocykle z USA..
Autor Wiadomość
paulo 

Motocykl: yamaha
Imię: Paweł
Wysłany: 2011-03-14, 12:29   Motocykle z USA..

Witam Panowie:) Jestem tu nowy na forum i mam takie pytanie odnosinie motocykli. Mam okzja sprowadzic z USA do polski fajne 2 GSX-R 1000 młode roczniki powyzej 2005 roku(zdjęcia będe miał w tygodniu) jedna dla siebie i drugą na chandel. Czy opłaca sie wogóle sprzedawac cos takiego u nas w kraju. Wogóle moge mieć mozliwośc sprowadzania tego z USA bo mam tam rodzine. Co o tym myslicie. Pozdrawiam! :)

Kracy 
Użyszkodnik

Motocykl: CeBula
Imię: Voytaz
Wysłany: 2011-03-14, 12:37   

Ja myślę, że jeśli da się na tym zarobić, to powinieneś to robić ;)
Ale to takie moje przemyślenia :D
A czy się opłaca: przelicz cene z dolarów na polskie, dodaj koszty transportu i opłat (choć możesz to na kupującego przerzucić) i zobacz, po ile w Polsce dane roczniki chodzą.

ArturS 

Motocykl: XT600 Téréféré
Imię: Artur
Wysłany: 2011-03-14, 12:46   

Są firmy, które się tym trudnią, więc najwidoczniej się opłaca. U mnie na osiedlu jest jeden taki salon. Ciągną raczej młode roczniki droższych motocykli i tylko czasami na "zapchajdziurę" przypałęta się coś taniego i małego (ostatnio jak byłem to np stało małe wiadro)

paulo 

Wysłany: 2011-03-14, 13:16   

ArturS napisał/a:
Są firmy, które się tym trudnią, więc najwidoczniej się opłaca. U mnie na osiedlu jest jeden taki salon. Ciągną raczej młode roczniki droższych motocykli i tylko czasami na "zapchajdziurę" przypałęta się coś taniego i małego (ostatnio jak byłem to np stało małe wiadro)

Dokładnie tak jak piszesz. Najwidoczniej cos sie opłaca. Jest tam troche tego nie ma sie co oszukiwac. Ponoc wersje USA sa bogatsze od Europejskich. Zobaczymy jak to dalej bedzie wygladało.:)

walek809 

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
Wysłany: 2011-03-14, 21:33   

pewnie zarobisz na tym więcej niż na moto z UK tyle że wiadomo jak tam traktują moto :) pewnie nie masz opcji obejrzenia na żywca i jazdy próbnej . a i uważaj na zawartość kontenera :) koleś kilka lat temu kupił cebre i był sporo do przodu

paulo 

Wysłany: 2011-03-14, 22:03   

walek809 napisał/a:
pewnie zarobisz na tym więcej niż na moto z UK tyle że wiadomo jak tam traktują moto :) pewnie nie masz opcji obejrzenia na żywca i jazdy próbnej . a i uważaj na zawartość kontenera :) koleś kilka lat temu kupił cebre i był sporo do przodu

Słyszałem własnie o tym że trzeba zwracac uwage na pewne szczególy. Mam tam rodzine to mi wszystkigo myśle dopilnują hehe. Fakt o wyglądzie to wiem z rozmów tel i zdjęcia maja mi przyjść ale i tak mysle ze warto :) Z UK bym nie chciał moto, kiedys miałem okazje naprwiać pare takich sztuk i nie chce więcej akurat to były szroty:(

Arkadius 

Motocykl: 954
Imię: Arek
Wysłany: 2011-03-14, 22:55   

Kombinuj kombinuj a myślę że jak się już rozkręcisz z interesem to się będę musiał do ciebie uśmiechnąć.. xD

paulo 

Wysłany: 2011-03-14, 23:30   

Arkadius napisał/a:
Kombinuj kombinuj a myślę że jak się już rozkręcisz z interesem to się będę musiał do ciebie uśmiechnąć.. xD

Myśle że się uda. Będe o tobie pamiętał hehe :) Wiem że są też inne sprzety w bardzo dobrym stanie(młode roczniki) i maja dużo dodatków ale to może potem. Narazie skupie sie na jednym.

Arkadius 

Wysłany: 2011-03-14, 23:39   

Powodzenia życzę w takim razie ;) A tak z ciekawości - jest coś z CBR 1000 RR? :>

paulo 

Wysłany: 2011-03-15, 10:23   

Arkadius napisał/a:
Powodzenia życzę w takim razie ;) A tak z ciekawości - jest coś z CBR 1000 RR? :>

Podejrzewam że cos w tym temacie jest na 100%. Jak coś to się rozejrze, ale to będzie młody rocznik. Nie patrze na stare motocykle. To sie nie kalkuluje ściągnąc stary szmelc:)

Arkadius 

Wysłany: 2011-03-15, 15:43   

Rozejrzyj się i jakbyś mógł to daj znać tak oczywiście na razie czysto orientacyjnie czy jest coś ciekawego, jaki rocznik, wyposażenie no i cena ;)

Reaper 
inszallah

Motocykl: Yamamoto 600R
Imię: Przemek
Wysłany: 2011-03-15, 16:31   

z wyposażenia dostaniesz rame, dwa kółka, kierownice i do tego jak dobrze pójdzie fajną kanape :D

paulo 

Wysłany: 2011-03-16, 23:50   

Arkadius napisał/a:
Rozejrzyj się i jakbyś mógł to daj znać tak oczywiście na razie czysto orientacyjnie czy jest coś ciekawego, jaki rocznik, wyposażenie no i cena ;)

Rozejrze sie i dam znać spoko:)

Carlos 

Motocykl: SV 1000
Imię: Max
Wysłany: 2011-03-17, 20:41   

Kracy napisał/a:

A czy się opłaca: przelicz cene z dolarów na polskie, dodaj koszty transportu i opłat (choć możesz to na kupującego przerzucić) i zobacz, po ile w Polsce dane roczniki chodzą.

Oczywiście nie kalkuluj transportu i opłat ;o kupujący chętnie to pokryje... ekonomiczni wariaci...

paulo 

Wysłany: 2011-03-17, 20:56   

Carlos napisał/a:
Kracy napisał/a:

Oczywiście nie kalkuluj transportu i opłat ;o kupujący chętnie to pokryje... ekonomiczni wariaci...

hehe :)

Odpowiedz do tematu