|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
Przesunięty przez: mg1989sos 2010-05-08, 22:53 |
MotoStart |
| Autor |
Wiadomość |
franc [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-01, 08:50 MotoStart
|
|
|
Mam propozycję co do propagowania Manii Motocyklowej w naszym społeczeństwie !
Żeby pokazać że jesteśmy - to na pewno widać i słychać - ale żeby zrozumieli naszą pasję, i widzieli jaka z nas rodzina !
Rowerzyści mają swoją Masę Krytyczną !
My miejmy np. MotoStart !
Raz w miesiącu umówmy się , że przejedziemy ustaloną trasę przez Katowice, a przełajkę skończymy na Lotnisku Muchowiec !
Jak ktoś by pytał po co to - choćby dla idei, albo :
1.promowanie i rozpowszechnianie ruchu motocyklowego w społeczeństwie,
2.podejmowanie działań zmierzających do poprawy wizerunku motocyklistów w społeczeństwie i traktowania motocyklistów jako pełnoprawnych uczestników ruchu drogowego,
3.promowanie Śląska poprzez turystykę motocyklową,
4.rozwój sportu motorowego, utworzenie toru motocyklowego na Śląsku może w Katowicach ale takiego z prawdziwego zdarzenia jak na GP.
5.propagowanie kultury w ruchu drogowym,
6.udział i podejmowanie inicjatyw w zakresie działalności charytatywnej i dobroczynnej,
7.szerzenie wiedzy i umiejętności w zakresie udzielania pierwszej pomocy ofiarom wypadków drogowych.
To tylko propozycje !
Co wy na to ? |
|
|
|
 |
Akatora
Szyja Prezesa

Motocykl: C z a RR n u s z e k
Imię: Joasia
|
Wysłany: 2010-05-01, 08:59
|
|
|
Mi sie ten pomysl podoba tylko nie gaszac Twojego zapalu, podejrzewam ze bedziesz mial odpowiedzi w stylu "jasne spoko" a jak dojdzie co do czego to sie ludzie wykrusza
W kazdym razie jak tylko juz bedzie swoje 2oo to chetnie dolacze |
|
|
|
 |
defQ

Motocykl: Żółta ZX-6rrrrr
Imię: Łukaszek :P
|
Wysłany: 2010-05-01, 09:11
|
|
|
ad 2 i 5
Kultura drogowa na moto ? nie ma czegos takiego ;P zawsze daze do tego zeby zajac pierwsze miejsce na swiatlach, przeciskam sie ect. ect. jedynie koledzy/kolezanki na ciezkim sprzecie tak tego nie czynia , juz nie mowie o prekosci w miescie, wiec tym zachowaniem i poruszaniem sie po miescie nie pokazuje kultury, bo ona wymaga zebym stal w korku i poruszal sie tak jak inne pojazdy, ale nie potrafie tego ;P [nie mowie ze wszyscy tak robia, ale znaczne grono motocyklistów tak czyni ]
ad 4
z torem dobry pomysl ale nie realny , chociaz węzel autostradowy A1-A4 [sosnica] jest dobrym miejscem do treningów , tylko kurcze same prawo skrety sa ;P
idea fajna, ale sie nie sprawdzi jesli pojdzesz grupa przez Katowies ludzie nas znienawidza za to, ze blokujemy ruch, a w kolumnie jak sie jedzie to sie zazwyczaj blokuje skrzyzowania zeby cala watacha przejechala i bedize tak samo jak na bramkach a4. przegazówy, palenie opon, jazda na kole a to nie sluzy dobremu wizerunkowi
ale zycze Ci powodzenia w tej akcji, bo widze ze chcesz byc rozpoznawalna osoba tutaj, ze cos robisz, i wsumie dobrze nuda nie bedzie az tak wiac ;P |
|
 |
franc [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-01, 09:18
|
|
|
Ty mi nie życz powodzenia to tylko pomysł myślałem że jesteśmy lepsi niż rowerzyści !
W warszawie ponad 2000 cyklistów się spotyka i jadą !
To wszystko kwestia dobrania czasu przejazdu trasy dnia itp.
Tylko muszą być chęci i kilku motomaniaków którzy to zaczną !
Mi wystarczy rozpoznawalność w mojej pracy zawodowej tu jej nie potrzebuję !
Tylko powiem Ci tak nudą wieje w Katowicach - troszkę się bujałem po europie i widziałem wiele imprez które powstały żeby tą nudę zabić.
I robili to ludzie którzy chcieli się zabawić, robili to bezinteresownie.
A tu co !
Kulniemy się do Chudowa - naprawdę fajna sprawa - na terminalu poidiociejemy i |
|
|
|
 |
Daro ZX

Motocykl: rn20
Imię: Daro
|
Wysłany: 2010-05-01, 09:24
|
|
|
dla mnie brzmi to jak stowarzyszenie "zostań prawdziwym motocyklistą" a z tą rodziną to poleciałeś
Naprawdę wydaje Ci się, że ludzie nie mają co robić z czasem ? |
|
|
|
 |
defQ

Motocykl: Żółta ZX-6rrrrr
Imię: Łukaszek :P
|
Wysłany: 2010-05-01, 09:27
|
|
|
ale zapodales mysla, wiec teraz musisz to pociagnac
ale rowerzysta jest na przegranej pozycji w ruchu drogowym, co prawada sami sobie taka opinie tez robia [ale to nie o tym temat] wiec ich akcja jak najbardziej ma sens, zeby byli zauwazalni ect. ale nam po kiego to ? wystarcza takie akcje jak moto-mikołaje [robione przez Kinge i MalaMi] i teraz ta akcje z domami dziecka na dzien dziecka, i juz fajny wizerunek powstaje o nas
jestem bardziej nastawiony na Nie, ale... zobacze jak to sie pociagnie dalej, jesli bedziecie potrzebowac pomoc w postaci +1 maszyny jakby co sie zbiore i przyjade ;P
btw.
malo masz zlotów/imprez w ciagu miecha ?
ten weekend - koszecin
pozniej Zlota Kaczka
pozniej WRM lub w BB [chyba "zlot pod nie zapora" to sie zwie;p]
ja uwazam sie dobrze dzieje w okolicy jesli chodzi o spotkania motonistów niekoniecznie mowa tu o samym Chudowie, ba powiedz gdzie inne woj. ma aka znana miejscówe jaka jest nasz Chudów ? |
|
 |
franc [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-01, 09:30
|
|
|
Temat będzie żył sam a co z niego wyniknie zobaczymy !
Ciężko jest nam na spontany !
Dlatego w Katowicach wygląda jak wygląda !
A po co nam forum jak ich już tyle jest ?
Jeszcze jedno? |
|
|
|
 |
swirek [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-01, 11:42
|
|
|
Ja też chętny ale nie zmuszaj mnie do stania w korku
Jak jest korek to przeciskam się do przodu choć nie zawsze ale często.
Po to jest takie małe na 2 kółkach aby po mieście brnąć do przodu |
|
|
|
 |
klife

Motocykl: GSF 1200N
Imię: Cyprian
|
Wysłany: 2010-05-01, 13:54
|
|
|
pomijac te wszytkie minusy o ktorych wspomnieli przedmowcy nie zapominaj ze takie "zgomadzenia drogowe" musisz chyba zglaszac na policji i dostac na to pozwolenie.
W przepisach chyba tez cos bylo o kolumnach pojazdow wiekszych niz 10 sztuk...
ale moze sie myle ;] |
|
|
|
 |
Daro ZX

Motocykl: rn20
Imię: Daro
|
Wysłany: 2010-05-01, 14:04
|
|
|
| nie mylisz się |
|
|
|
 |
klife

Motocykl: GSF 1200N
Imię: Cyprian
|
Wysłany: 2010-05-01, 14:09
|
|
|
I nie zmienisz naszego wizerunku dawcow i szalencow bo zawsze znajdzie sie paru idiotow ktorzy beda psuc opinie innym!
Do tego jakw czesniej wspomniane....powiedz ze jezdzisz 50 po miescie a na trasach 70-90? wyprzedzasz tylko tam gdzie mozna i stoisz w korkach?
Ogromna wieksozsc z nas lamie te przepisy ale stara sie to robic odpowiedzialnie i tam gdzie mozna sobie na to pozwolic, ale zawsze znajdzie sie par.... bla bla bla
inicjatywa umrze smiercia naturalna ;] |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2010-05-01, 15:03
|
|
|
| klife napisał/a: | | Ogromna wieksozsc z nas lamie te przepisy... |
to prawda. kazdy je lamie z puszkarzami i pieszymi wlacznie. sadze ze problem tkwi w braku pokory i kultury.
pokora: ja motocyklista wyzszy byt na drodze pomiedzy podludzmi w samochodach czychajacych aby zrobic mi krzywde.
kultura: tak jak w kazdej dziedziwnie spoleczenstwa trzeba zyc miedzy soba. odwzajemnic przysluge lub chodziaz za nia podziekowac. gdy puszkarz zjezdza nam z drgi robiac miejsce to co szkodzi wystawic lape czy awaryjne wlaczyc? tak samo zachowalbym sie na chodniku gdyby ktos przepuscil mnie bo chce isc szybciej.
jezeli to zacznie sie zmieniac to zmieni sie tez postrzeganie nas z niechecia i zazdroscia.
| klife napisał/a: | | bo zawsze znajdzie sie paru idiotow ktorzy beda psuc opinie innym! |
tak. do poki media beda pokazywali tylko tych (ciekawych dla nich) idiotow to tak bedzie.
mediow nie interesuje (zadko) koles ktory jedzie zgodnie z przepisami. Oni musza miec sensacje i tak to pokazuja.
A ten przyslowiowy koles jadacy zgodnie z przepisami "na pewno zaraz zaczenie jechac jak wariat 300km/h".
w ktoryms z wydan motocykla byl artykul w ktorym zamieszczono dwie ilustracje.
obie przedstawialy liczniki z predkosciami 160km/h.
ta motocyklowa byla podpisana - wariat i dawca
ta druga (licznik samochodowy) - spiesze sie.
franc, co do pomyslu - fajny , z sercem ale ciezko to widze. bylem na wiekszosci blokad na A4. na pierwszej bylo kupa ludu, a potem coraz mniej , mniej a na ostatniej bylo kilka osob.
rozerzysci sa skazani na laske kierowcow - my nie. oni musza sie pokazywac i prosic o uwage my nie. tu widze roznice. |
|
|
|
 |
franc [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-01, 16:44
|
|
|
| Nie panowie to tylko pomysł i liczyłem na podjęcie tematu nie tylko ujawnianie minusów - z którymi się zgadzam bo argumenty wasze mnie przekonały - ale myślałem że jak mówicie ciekawa propozycja to podacie jakieś swoje punkty widzenia. Może i macie rację ale dalej twierdzę że nudą u nas wieje ze wszystkich stron. Chudów fajna zabawa ale czy zauważyliście że nie ma tam jedności grupki i tyle a jeszcze nie słyszałem żeby ktoś zabrał głos np na temat tych autrostad nie wiem może na jakiś inny temat. |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
|
Wysłany: 2010-05-05, 15:17
|
|
|
Skoro tak bardzo chcemy pokazać,że jesteśmy tacy normalni i mamy serca na miejscu to oprócz bywania na zlotach może pomóżcie nam i samym sobie w organizacji np. naszej zagłębiowskiej akcji z okazji Dnia Dziecka tam się można polansować na zgłoszonym i legalnym przejeździe-paradzie motocykli i przy okazji pokazać, że serca też mamy oprócz z............. na moto. Zapraszam do pomocy i wzięcia udziału w naszej akcji |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |