|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
jaki zwiÂązek ma kaczka z autostradÂą? |
| Autor |
Wiadomość |
Lewizna
była Isztar :D

Motocykl: był czarrrrrny Hornet ;)
Imię: Aśka
Wiek: 42 Dołączyła: 05 Kwi 2010 Posty: 321 Skąd: Wola (okolice SPS)
|
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-05-11, 17:20
|
|
|
| Ten kraj ma jaki¶ problem z kaczkami non stop kaczki wszêdzie tylko kaczki... |
|
|
|
 |
BURCZAS

Motocykl: xvs 650 custom
Imię: Adam
|
Wysłany: 2010-05-12, 08:02
|
|
|
Nie ¼le sobie chce wykonawca dorobiæ
Firma zwraca te¿ uwagê, ¿e w zwi±zku z tym, i¿ w kontrakcie nie ma mowy o powy¿szych dzia³aniach, mo¿e on podro¿eæ o 10 %. czyli w tym przypadku - bagatela - oko³o 40 milionów euro. |
|
 |
keyti
..just keyti

Motocykl: SF yeah madafaka
Imię: kasia
|
Wysłany: 2010-05-12, 14:17
|
|
|
| BURCZAS napisał/a: | Nie ¼le sobie chce wykonawca dorobiæ
Firma zwraca te¿ uwagê, ¿e w zwi±zku z tym, i¿ w kontrakcie nie ma mowy o powy¿szych dzia³aniach, mo¿e on podro¿eæ o 10 %. czyli w tym przypadku - bagatela - oko³o 40 milionów euro. |
no nie ¶wiruj...a niby ile mog³oby kosztowaæ:
"....dodatkowej inwigilacji, i zatrudnienia specjalistów do przewiezienia kaczki do wskazanego przez Nadzór Przyrodniczy o¶rodka.
Firma proponuje te¿, aby podj±æ próbê ogrodzenia siatk± ca³ego terenu budowy, tak¿e nad ca³± powierzchni± inwestycji. Mog³oby to wykluczyæ przedostanie siê na ni± nie tylko klaczek czy gêsi ale i innej zwierzyny..."
wierz mi..nikt na tym nie zarobi, a "my" po prostu d³u¿ej bêdziemy czkaæ na asfalt.
znam kogo¶ kto zna tê kaczkê. i to wogóle nie jest zabawne..ostatnio opó¼nili prace przez ¿aby. nie¼le nasrane w g³owach maj± Ci ekolodzy |
|
|
|
 |
BURCZAS

Motocykl: xvs 650 custom
Imię: Adam
|
Wysłany: 2010-05-12, 14:20
|
|
|
No tak ale 40 mln euro za przewiezienie kaczki Bezstresowo i humanitarnie za 1 mln euro to zrobie |
|
 |
keyti
..just keyti

Motocykl: SF yeah madafaka
Imię: kasia
|
Wysłany: 2010-05-12, 14:42
|
|
|
zapomnia³e¶ o :
"...... podejmie próbê ogrodzenia siatk± ca³ego terenu budowy, tak¿e nad ca³± powierzchni± inwestycji.."
spoko kilkadziesi±t kilometrów
ja przeniosê j± nawet za darmo - pod warunkiem ze zatrzymam jaja |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-05-12, 14:47
|
|
|
| keyti napisał/a: | | wierz mi..nikt na tym nie zarobi, a "my" po prostu d³u¿ej bêdziemy czkaæ na asfalt. |
Taka jeste¶ pewna? Sk±d wiesz, ¿e nie dzia³a to tak: p³acisz w ³apê albo przykujemy siê do drzew narobimy szumu i za 2 lata bêdziesz budowa³. |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-12, 14:48
|
|
|
| keyti napisał/a: | zapomnia³e¶ o :
"...... podejmie próbê ogrodzenia siatk± ca³ego terenu budowy, tak¿e nad ca³± powierzchni± inwestycji.."
|
kto ju¿ by³ w takim wielkim namiocie?
[ Dodano: 2010-05-12, 14:51 ]
| prezesartur napisał/a: | | keyti napisał/a: | | wierz mi..nikt na tym nie zarobi, a "my" po prostu d³u¿ej bêdziemy czkaæ na asfalt. |
Taka jeste¶ pewna? Sk±d wiesz, ¿e nie dzia³a to tak: p³acisz w ³apê albo przykujemy siê do drzew narobimy szumu i za 2 lata bêdziesz budowa³. |
przecie¿ prawie zawsze to tak w³asnie dzia³a, szkoda ¿e nikt nigdzie nie wspomina o wizytach zielonych w siedzibie g³ównego wykonawcy, przed "akcj±" ¿eby by³a jasno¶æ... kaczki maj± serdecznie w d*pie |
|
|
|
 |
LEŚNICZY
MACANT TEMATU

Motocykl: przeważnie zmazane
Imię: Łukasz
|
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-05-12, 19:16
|
|
|
| zenoo przecie¿ to by³o pytanie retoryczne. Dobrze wiadomo o co w tym wszystkim kaman. Swoj± drog± bardzo szanujê instytucjê ³apówki pozwala wiele za³atwiæ bez zbêdnego komplikowania spraw. |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-12, 21:52
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | swoj± drog± bardzo szanujê instytucjê ³apówki pozwala wiele za³atwiæ bez zbêdnego komplikowania spraw. |
pod warunkiem ¿e obie strony respektuj± warunki uk³adu .... nie, ja nie szanujê tej instytucji, za duzo widzia³em |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-05-12, 22:42
|
|
|
| zenu¶ £apówka i szanta¿ to dwie ró¿ne sprawy. Je¿eli kto¶ da dowód wdziêczno¶ci czy to z góry czy z do³u i za co wdziêcznym ma byæ to jest gitara a i dzieci pomarañczy dostan±... A je¿eli to ma dzia³aæ na zasadzie daj albo spadaj to ju¿ nie eleganckie jest. Ja do tej instytucji przekona³em siê dawno temu kiedy to kumpel prowadzi³ kafejkê internetow±, wypier.... pracownika to powiedzia³em mu, ¿e mogê tam jaki¶ czas pozarz±dzaæ majdanem. I tak tam ci±gle z ch³opakami przesiadywali¶my tam siê cuda dzia³y w sumie bli¿ej temu miejscu by³o do mety ni¿ do kafejki. Wiêc gdy zosta³em tam ju¿ senseiem to z kolei ja wipier... z tamt±d niewygodn± dla mnie klientele z zakazem przychodzenia i wtedy to ju¿ by³a nasza dziupla. Kumpel jak w sylwestra zapi³ to tak przeci±gn±³, ¿e z tydzieñ tam mieszka³. No i jako sensei pozwala³em ch³opakom za friko na necie siedzieæ ale, ¿e nie wszyscy siê lubili to jeden wiedz±c jak mnie podej¶æ i ¿e moje s³owo rzecz± ¶wiêta jest codziennie przynosi³ mi s³odycze po to bym nie pozwala³ jednemu konkretnemu za friko korzystaæ. Wiedzia³, ¿e kasy nie wezmê ale jak mi kto¶ czekoladkami pomacha przed oczyma to jak trzeba to siê za³atwi. Fina³ taki, ¿e by³em pasiony s³odyczami, a jeden z ekipy zachodzi³ w g³owê dlaczego wszyscy mog± tylko on biedny nie. Wtedy to w³a¶nie przekona³em siê, ¿e instytucja ³apówki rzecz± s³odk± wrêcz jest dlatego nie mam oporów gdy trzeba komu¶ daæ dowód wdziêczno¶ci gdy¿ wiem jak± to mu sprawia przyjemno¶æ. |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-12, 23:16
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | ....Ja do tej instytucji przekona³em siê dawno temu kiedy to kumpel prowadzi³ kafejkê internetow±, wypier.... pracownika to powiedzia³em mu, ¿e mogê tam jaki¶ czas pozarz±dzaæ majdanem. ...... |
ja nie mówiê o takich mi³ych kole¿eñskich uk³adach, tylko o konkretnej kasie która przekazywana z rêki do reki pozwala za³atwiac wiele 'spraw' (jak ³adnie to uj±³e¶), które powinny byæ za³atwione uczciwie bez tej kasy - mówiê o za³atwianu np. dotacji unijnej do prowadzenia firmy gdzie bez kasy dla pani kierownik referatu (jakie¶ 10-15%) to nie za³atwisz, mówiê o ustawianych przetargach pod konkretne firmy, gdzie tak siê pisze specyfikacje przetargowe ¿eby na wstêpie ju¿ wykluczyæ innych potencjalnych wykonawców, mówiê o gliniarzach albo (jeszcze lepiej) o stra¿nikach miejskich którzy dorabiaj±, o lekarzach którzy bior± w ³apê ¿eby za³atwiæ rentê dla babci albo jeszcze lepsze szuje: bior± kasê i zapewniaj± ¿e bêdzie ok, choæ wiedz± ¿e pacjent i tak umrze... albo o w/w "zielonych" którzy za parawanem dbania o biedne kaczki po chamsku przychodz± po kasê, i nie ma "my prosimy..." tylko "dawaj bo jak nie to ch.ja zbudujesz a nie autostradê..."... ot, samo zycie |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-05-12, 23:39
|
|
|
| Wisz mi nie chodzi o takie sytuacje gdzie nie dasz to spier... tylko gdzie je¶li dasz to bêdzie lepiej. ¦wiêty nie jestem zdarza³o siê posmarowaæ ale zawsze na zasadzie, ¿e by³a to moja chêæ a nie, ¿e kto¶ mi da³ wybór bez wyboru. Bywa³y momenty, ¿e chcesz daæ a nie chc± braæ wtedy to krew zalewa bo cz³owiek z sercem a tu tak... |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-13, 00:16
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | ....¦wiêty nie jestem zdarza³o siê posmarowaæ ale zawsze na zasadzie, ¿e by³a to moja chêæ a nie, ¿e kto¶ mi da³ wybór bez wyboru. ... |
ja tez dawa³em, np. jak urodzi³a mi siê córka dalem lekarce która przyjmowa³a poród, by³em kiedy wzie³a bez zaj±kniêcia bo to by³a dobra znajoma mojej mamy, albo jak inny lekarz szybk± operacj± mi uratowa³ ¿onê bo ju¿ prawie schodzi³a - da³em, podziêkowa³em , tyle ¿e po fakcie... ale przed?
a w ogóle to wkurw...ny jestem, bo mi przez te zasrane deszcze szambo wywali³o i je*ie na po³owie ulicy a od 8 walczê w domu, gówna musia³em z piwnicy wybieraæ,
dobrze ¿e przynajmniej swoje |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |