|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Honda VFR, Suzi Vstorm czy może Triumph sprint 1050 |
| Autor |
Wiadomość |
MichaelloEs
Motocykl: Suzuki GSR 600 K7
Imię: Michał
|
Wysłany: 2013-05-20, 13:37 Honda VFR, Suzi Vstorm czy może Triumph sprint 1050
|
|
|
Witam wtajemniczonych.
Obecnie posiadam motocykl GSR 600 ale chce go wymienić na coś z zajawką turystyki ale z zacięciem sportowym:)
Ogólnie GSR super ale wiaterek mnie wkurza no i raczej kuferki na dalsze wyprawy wypadaja z gry no bo jak to sie bedzie prezentowac:P
Na wstepie chciałem zaznaczyć, że moto bedzie słuzyc do większych wypadów przez weekend ale w tygodniu takze do pogonienia po okolicach. Mam zamiar takze kufer chociaz centralny zamontowaćsmile.png Mój wzrost to ok. 172cm i waga ok. 76 kg:]
Do rzeczy: podobają mi sie Vstormy ale pytanie, którego wybrać?? Na 650-tce mialem okazje jechać przez chwile i było dość ciekawie choć chyba ta moc jakoś mnie nie przekonała, może tylko takie odczucie...
Wyczytałem, że bardziej polecają wlasnie mniejszą pojemność od litra: mniej pali, lzejszy, zwrotniejszy itp.
Niestety "dosiąść" tego większego nie mialem okazji ale jakoś tak ciągnie mnie w większą moc i moment:)
Jak w praktyce to wszystko wygląda?? Oczywiscie utrzymanie motocykla, spalanie itp. sprawy tez maja jakies znaczenie.
Innymi jeszcze modelami, które mnie na dzien dzisiejszy interesuja to VFR 800vtec (bardziej mi sie podoba od starszej) no i VFR 800 Fi. W tej pierwszej ludzie niby narzekaja na jakieś szarpniecia podczas włączania tego systemu. W sumie siedzialem tylko na VFR-ce 2004 rok i powiem, że pozycja i wygoda fajnie się zapowiadały no ale nie jeżdziłem:(
Tutaj także pytanie do Was: który z modeli, jakie koszty utrzymania, spalanie itp??
W gre wchodzi jeszcze Triumph Sprint 1050:)
Na koniec chcialem zaznaczyć: jeżeli macie inne propozycje co do moto proszę pisać, jestem otwarty:)
Aaa i najwazniejsze, jezeli ktoś z forumowiczów posiada motocykl, którym jestem zainteresowany a była by mozliwosc spotkania sie: zobaczyłbym jak to na zywo wyglada, ewent zasiadł na maszynie to bede wdzieczny:)
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-05-20, 13:44
|
|
|
A jak wygląda Vstorm
Możesz też pomyśleć o CBR XX. |
| Ostatnio zmieniony przez Abaddon 2013-05-20, 13:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
MichaelloEs
|
Wysłany: 2013-05-20, 14:14
|
|
|
Hmm Cbr xx....Tez oglądałem ale chyba wydaje mi sie za duze jak na mnie...
Choc nigdy nie siedziałem i niewiem takze tylko takie moje odczucie:) |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
|
|
|
 |
maru

Motocykl: Gsf 1250 SA Bandit
Imię: Marek
|
Wysłany: 2013-05-20, 14:55
|
|
|
V-strom 1000 od 650 będzie cięższy o kilka kg także nawet tego nie odczujesz. Nie wiem skąd się biorą takie poglądy?? Tak jak Bandit. Mówią że duży za ciężki, a on jest raptem 7 kg cięższy od małego
A swoją dogą pomyśl o Bandicie 1250 S. Bije na łeb motongi które wymieniłeś mocą momentu obrotowego, a to w turystyce jest bardzo ważne. I ma największą ładowność Wygoda super nawet dla 2 osób. |
|
|
|
 |
MichaelloEs
|
Wysłany: 2013-05-20, 15:33
|
|
|
Wiesz, nie zakładajmy od razu ze zmieniam moto tylko pod turystyke:)
Weekend z zona a gdy ona nie widzi to przysłowiowy "but" ze znajomymi hehe:)
Nie no zartuje ale nie do konca podobaja mi sie motocykle z pół owiewka... |
|
|
|
 |
orzech
Motocykl: Sprint st 1050
Imię: Tomek
Wiek: 43 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 242 Skąd: Strzemieszyce
|
Wysłany: 2013-05-20, 16:54
|
|
|
podjedz jakoś na Dzień Dziecka w ten weekend , możemy się spotkać i pokaże Ci mojego Sprinta . Z tych co wymieniłeś to jezdziłem na Bandicie 1250 i CBR 1100 , miałem prawie trzy sezony Bandita 1200 , to możemy pogadać . Na V stormie tylko siedziałem ( wygodny ) , ale raczej taki wół roboczy , VFR 800 nie znam ale jak go obładujesz pasażerem i bagażem , to z powerem może być średni fun po przesiadce z GSR600 |
|
|
|
 |
MichaelloEs
|
Wysłany: 2013-05-20, 17:01
|
|
|
Ty mieszkasz w Dąbrowie?? Znalazłbys czas i male spotkanko przy Fashion House??
Nie zajmnie to duzo czasu a bede wiedzial na czym stoje:] |
|
|
|
 |
orzech
|
Wysłany: 2013-05-20, 17:28
|
|
|
| w tyg. lipa , sobota , niedziela mam czas i cisnę na dzień dziecka |
|
|
|
 |
Wydra [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-05-20, 17:50
|
|
|
mam vfr i do turystyki w porządku, ale tak jak pisał Abaddon pomyślał bym nad XX, W VFR czasem brakuje mocy jeśli chcesz coś wyprzedzić np 3 samochody z rzędu, jak nie wkręcisz to nie pojedziesz, do tego XX pali mniej, jeśli bierzemy pod uwagę taka samą jazdę VFR i XX. Nie wiem jak z Banditem ale słyszałem że przy dobrym kręceniu to 13 łyka jak nic, niech się inni wypowiedzą.
Reasumując, Moto do turystyki? FJR
Moto do polatania tu i tam chyba jednak za XX bym się oglądał.
VFR, mam i sobie na razie odpukać chwalę i nie zmienie szybko bo dźwięk V-ki dużo rekompensuje |
|
|
|
 |
MichaelloEs
|
Wysłany: 2013-05-20, 18:02
|
|
|
orzech - no to w sobote jak bedzie pogoda mozemy sie umowic w jakims miejscu, nie ma problemu:)
Wydra - to samo tyczy sie Ciebie, jak znalazłbys troche czasu to bede wdzieczny:) |
|
|
|
 |
orzech
|
Wysłany: 2013-05-20, 18:04
|
|
|
| luzik . pw |
|
|
|
 |
maru

Motocykl: Gsf 1250 SA Bandit
Imię: Marek
|
Wysłany: 2013-05-20, 19:02
|
|
|
| Wydra napisał/a: | mam vfr i do turystyki w porządku, ale tak jak pisał Abaddon pomyślał bym nad XX, W VFR czasem brakuje mocy jeśli chcesz coś wyprzedzić np 3 samochody z rzędu, jak nie wkręcisz to nie pojedziesz, do tego XX pali mniej, jeśli bierzemy pod uwagę taka samą jazdę VFR i XX. Nie wiem jak z Banditem ale słyszałem że przy dobrym kręceniu to 13 łyka jak nic, niech się inni wypowiedzą.
Reasumując, Moto do turystyki? FJR
Moto do polatania tu i tam chyba jednak za XX bym się oglądał.
VFR, mam i sobie na razie odpukać chwalę i nie zmienie szybko bo dźwięk V-ki dużo rekompensuje |
Bandit 13 litrów ???? Chyba na 200 km Łoo matko kto takie mity tworzy... |
|
|
|
 |
orzech
|
Wysłany: 2013-05-20, 19:39
|
|
|
| też się nigdy z takimi ilościami nie spotkałem B1200 więcej spalał , a i tak mi max 9-9,5 ( popierdalanie), normalnie to 7,5 miasto palił , min 5 ( emerycka jazda , trasa , seryjny komin ) |
|
|
|
 |
Wydra [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-05-20, 19:43
|
|
|
hahaha dobra mój błąd pomyliłem 1200 z 1250s
dla 1200 nawet tu piszą http://forum.motocyklisto...i-bandit-1200n/
generalnie nie bedę się rozpisywał i odpowiadał na ataki że na forum duzo ludzi różne bzdury pisze, ale jakims cudem nigdy mi samochody nie paliły tyle co innym, moto nie paliło tyle co innym. Wiec albo nie umiem jeżdzić albo nie umiem zalac pod sam korek przejechać 300 km , znowu zalać pod korek i podzielić ilość spalonego paliwa przez 3 |
| Ostatnio zmieniony przez Wydra 2013-05-20, 19:47, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |