Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
UWAGA NA OKAZJE NA OTOMOTO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Autor Wiadomość
rebeliant 

Motocykl: R K :)
Imię: miro
  Wysłany: 2012-02-25, 13:25   UWAGA NA OKAZJE NA OTOMOTO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam
ostrzegam wszystkich- pojawiły się okazje na OTOMOTO- wypasione maszyny za okazyjną cenę, sprzedawca podaje się za szkota - korespondencja po angielsku - w sprowadzeniu pośredniczy - http://www.transport-alliance.com/, wielu ludzi się już nabrało na kilkadziesiąt tysięcy. ,,sprowadza'' samochody i motory, cudem uniknąłem wpadki - zrobiłem już przelew a następnego dnia rano zaraz wycofałem - prosze wpisać do wyszukiwarki - ,,oszust ze szkocji na otomoto" - sprawa zgłoszona w naszej policji, na policji w Londynie oraz powiadomiony INTERPOL.
PPRZEKAŻCIE TO WSZYSTKIM KTÓRZY CHCĄ COŚ KUPIĆ !! !!!!!![/b]

Diabeł 

Motocykl: hmm...
Imię: Piotr
Wysłany: 2012-02-25, 13:31   

Stronki już nie ma :)

SKURA 

Motocykl: LEGENDY PRL
Imię: ADAM
Wysłany: 2012-02-25, 14:22   

Tak w zeszlym roku laska odemnie chciala kupic Sp1 kolega tak sprzedal do angli Jeep i kurier przyjechal auto zabral z papierami,i juz nie chodzilo o auto ale jak to wyrejestrowac,i wymuwic z ubezpieczalni oc kuzwa kombinuja jak moga zlodziej na zlodzieju i zlodziejem pogadnia...ale niestety tak działaja nasi rodacy za granica

Largo 
Laluś - Czaruś

Motocykl: Virusia & Halynka
Imię: Bartek
Wysłany: 2012-02-25, 14:28   

Taki proceder nie trwa od dziś ani od roku.
Jak ktoś zerknie na moto Allegro lub otomoto to można sie nadziać na Q7 za 40 tys ze Szewcji lub podonych krajów europejskich (nie mowie tu o autach z USA - bo tam faktycznie tyle te autka kosztują - co nie znaczy, że tam oszustów nie ma)

Po wykonaniu telafonu, maila otrzymujemy odp. PROSZĘ PRZELAĆ ZALICZKĘ lub A JA NIE WIERZE ŻE PAN/PANI JEST WYPŁACALNA

Często stoswanym chwytem jest PROSZĘ WYKONAC PRZELEW GOTÓWKOWY (MoneyGram, WesternUnion itp) Na Twoje nazwisko - nie wiem jak ale ci ludzie wiedzą co zrobić żeby te pieniądze znikły -

"Si vis pacem para bellum"

I/Jg53_Pogo 

Motocykl: Suzuki DRZ 400
Imię: Michał
Wysłany: 2012-02-25, 15:43   

Kolega z pracy wystawił swojego SRADA i koleś mu napisał na maila że go kupuje a kasę przeleje przez PAYPAL podawał się za Anglika i że pokrywa koszty transportu tylko najpierw trzeba mu wysłać ten motocykl !

Uważajcie na takie przypadki kupna w ciemno bez oględzin bo bankowo jest to oszustwo !! !

Patra 

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
Wysłany: 2012-02-25, 15:52   

Cytat:
A teraz przepis na oszustwo z pomocą paypal.

Kupujecie przedmiot, płacąc przez paypal pieniędzmi z karty kredytowej, która powiązana jest kontem paypal.
(Dla jasności, wysłany przeze mnie przedmiot, dotarł bezpiecznie i bez problemów, nawet korespondowałem z jego nabywcą po tym jak go otrzymał)
Po 2-3misiącach idziecie do wystawcy karty i anulujecie transakcję (z tego co wiem to w banku macie na to pół roku). Czas reklamacji w paypal jest krótszy więc teoretycznie transakcja już była bezpieczna i zakończona. Mimo to paypal na kilka dni zawiesza środki, a potem nawet bez powiadomienia zamyka sprawę z AUTOMATU bo z pieniędzmi wycofywanymi przez bank/kartę kredytową nic nie może zrobić.

Reasumując, ponieważ przyszedł do nich bank/wystawca karty to potulnie wykonuje wszystko a kopie w d.. zwykłych ludzi pieniądze bowiem pobrali sobie z moich środków na koncie paypal.
To by było na tyle z doskonałą ochroną serwisu paypal, chronią tylko siebie i nie biorą odpowiedzialności za nic.

Owszem to oszusci, ja mam jeszcze inny przepis na kombinacje (ktorego doswiadczylem jako sprzedawca), stad wiem. Zamawiamy cos placac paypalem z innego kontynentu, z wysylka ekonomiczna (plynie statkiem jakies 3 miesiace) po czym skladamy reklamacje. Przepisy paypala wymagaja dostarczenia zamowienia do 2 tygodni, co oczywiscie nie jest mozliwe i srodki zwraca, a za jakis czas towar przyplynie i mamy go gratis. Jak zlozylem reklamacje, pan z paypala na pytanie czy moze mi wytlumaczyc w jaki sposob statek moze doplynac z polski do australli ponizej 2 tygodni (sprawa tyczyla sie wlasnie klienta z australii) odpisal ironicznie 'nie jestem specjalista od spraw logistyki i marynistyki ale zapewne nie moze'
/

http://www.forum-bankowe....inia-vt2108.htm

Carri 

Motocykl: Yamaha TT 600 E
Imię: Iza i Andrzej
Wysłany: 2012-02-25, 19:19   

miałem kilka podobnych ofert kupna cbr-ki od anglika dobrze że se dałem spokój :)

janoshm
[Usunięty]

Wysłany: 2012-02-26, 07:41   

Cytat:
zrobiłem już przelew
A za co wysłałeś przelew !? Jak moto nie stoi na moim podwórku to nic nie wysyłam

cilip75 

Motocykl: SUZUKI DL650
Imię: Tomek
Wysłany: 2012-02-26, 23:32   

Ja tez sie kiedys spotkałem z takim ogłoszeniem:Honda Acord 2007rful wypas ,nie bity i za 15 tys zł.

lukeswirus 

Motocykl: Yamaha XV700 Virago
Imię: Łukasz
Wysłany: 2012-02-27, 12:58   

Nam firmowe konto na otomoto złamali hakerzy i wystawili te furaki w naszej ofercie ofercie. Nie powiem jakie mieliśmy zdziwienie :) jak ludzie zaczęli dzwonić i pytać o te okazyjne samochody

Odpowiedz do tematu