|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Opony Continental |
| Autor |
Wiadomość |
accord
Motocykl: Daytona 675
Imię: Janusz
|
Wysłany: 2012-11-01, 11:32 Opony Continental
|
|
|
Czy ma ktoś doświadczenie z Conti Sport Attack
Chce to załozyć do Daytony 675. |
_________________ Zdolny ale leń. |
|
|
|
 |
Yogi
Instruktorek

Motocykl: FirekBladek 929
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2012-11-01, 19:19
|
|
|
| ja mam w hornecie na przodzie conti, powiem Ci ze znając Twój styl jazdy nie będziesz mega zadowolony, długo się grzeją i potrzebują naprawdę dobrze sie rozgrzać, żeby jako taką mieć przyczepność do grubszego latania |
_________________ Motocyklowa Szkoła Vmax
Szkolenia z zakresu kat. AM, A1, A2, A
Doskonalenie Jazdy
Wyjazdy na tory wyścigowe Polska, Europa
Sosnowiec - Zagórze
Braci Mieroszewskich 124 teren Expo Silesia
www.oskvmax.pl
www.facebook.pl/oskvmax
 |
|
|
|
 |
Dariusz

Motocykl: liter kawy
Imię: Dariusz
|
Wysłany: 2012-11-01, 21:42
|
|
|
Ja mam w fajerze z przodu taką i jestem bardzo zadowolony ale podobno tyły bardzo szybko się zużywają - przód bez zastrzeżeń. Mam z przodu 16" i nie mam zbyt wielkiego wyboru ze względu na rozmiar felgi ale w moim przypadku to najlepszy wybór |
|
|
|
 |
Piwowarek
...3,14 i reszta

Motocykl: BMW R1200GS LC
Imię: Pshemas
|
Wysłany: 2012-12-08, 11:24
|
|
|
Sport attack są ok ale sport attack II są o wiele lepsze. Na jedynkach zrobiłem 20 000 (dwa komplety) ale w marcu tego roku założyłem dwójki i okazało się ze trzymają w zakretach o jakieś 30% lepiej. Mają od nowości strukturę nawierzchni chropowata i od pierwszych metrów trzymają zajebiscie. Szybko Nabieraja temperatury i na zimnym asfalcie równie dobrze trzymaja. Jeśli chodzi o zużycie to powiem tylko tyle- to opona sportowa więc jak szanujesz to masz a jak odwiniesz na światłach to i szybko się z nią pozegnasz. Moim zdaniem przyczepność to podstawa więc wole miękka gumę co daje bezpieczeństwo i przyjemność z jazdy. Może i częściej trzeba je wymieniać ale wrażenia z jazdy bezcenne.
ps
Hamowanie super nawet z dużych predkosci ale na mokrym spisują się średnio więc miej to na uwadze. |
_________________ MoTóR jest wieczny, MoTóR nie umiera nigdy!!! http://314ireszta.pl |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |