|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Straz miejska - wyludza kase |
| Autor |
Wiadomość |
benzin
Motocykl: V-Raptor
Imię: Panicz
Wiek: 82 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 957 Skąd: na telefon
|
Wysłany: 2011-06-09, 19:37 Straz miejska - wyludza kase
|
|
|
http://motoryzacja.interi...kamy-na,1651465
skrót
"motocyklista, 03.06.2011 otrzymał pocztą wezwanie, by wskazał, komu w dniu 24 kwietnia powierzył swój motocykl. W treści wezwania napisano, że kierujący zarejestrowaną na niego maszyną popełnił wykroczenie w ruchu drogowym (przekroczenie prędkości o 38 km/h), w związku z czym ukarany zostanie mandatem. Do wezwania dołączone było wykonane przez fotoradar (od tyłu) zdjęcie, na którym widać pojazd oraz sylwetkę prowadzącej go osoby. Wszystko było by zapewne w jak najlepszym porządku, gdyby nie kilka nieścisłości.
Nigdy nie byłem w Wejherowie motocyklem. Na zdjęciu widać, że motocykl napędzany jest wałem Kardana i posiada owiewki. Mój bandit 600 N jest napędzany łańcuchem i nie ma owiewek.
Nikt nie zadał sobie trudu, żeby sprawdzić w bazie CEPIK, jaki model pojazdu posiadam. Czy jakby ktoś miał poloneza, to by mu wysłali zdjęcie dużego fiata? Przez telefon powiedziano mi, że może rzeczywiście źle odczytali numer rejestracyjny i będą to wyjaśniać - najprawdopodobniej będą więc szukać kogoś, kto im zapłaci. Śmiało można użyć słowa niekompetencja. Pani strażniczka twierdzi usilnie, że to na pewno numer rejestracyjny mojego pojazdu widnieje na zdjęciu. Ciekawe, dlaczego na maila nie chcą mi wysłać zdjęcia w pełnej rozdzielczości lub zaprosić mnie do swojej siedziby jako świadka - wtedy mógłbym ubiegać się o zwrot kosztów podróży (jest ciepło, a z Wejherowa nad Bałtyk niedaleko...)."
nieroby i odrzuty ktore nie dostaly sie do policji sluza gminom do uzupelnienia budzetu , i metody dowolne |
_________________ defloracje, tanio, dojeżdzam |
|
|
|
 |
ozon

Motocykl: FZ6
Imię: olek
|
Wysłany: 2011-06-09, 19:54
|
|
|
| bo straz miejska to ................. |
_________________ Moto Jest Jak MediaMarkt- Nie Dla Idiotow...
Hornet Turysta.... |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-06-09, 20:03
|
|
|
| Niedobra straż miejska nie dobra... |
|
 |
ralfązo
Motocykl: był 600 i 900
Imię: RALF
|
Wysłany: 2011-06-09, 20:59
|
|
|
| straznik wiejski |
|
|
|
 |
brutus333
brutus333

Motocykl: Japanese :-)
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2011-06-10, 09:34
|
|
|
| Ale przecież oni są od sprzątania psich kupek i pilnowania żeby pijani petów na trawnik nie wyrzucali. Kiedyś tacy się ORMO nazywali, terał ładnie ich przemianowali, Straż Miejska. |
_________________ Bóg, Honor, Motocykl. |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
|
|
|
 |
uzi68 [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-06-10, 10:21
|
|
|
| ORMOWCY. Obiecałem dzieciom iż nie będę klnąć więc nic już o nich nie napiszę więcej. |
|
|
|
 |
shemsu hor

Motocykl: Kawasaki GTR
Imię: Michal
|
Wysłany: 2011-07-20, 14:14
|
|
|
Dostalem dokladnie taki sam mandat!! W tym samym miejscu, ten sam fotoradar, nawet dokladnie ta sama predkosc 69/50, 100zl i 1 pkt karny, jechalem z ekipa na motocyklach do Jicina, na zdjeciu bylo jeszcze pare motocykli ale jak gadalem z kumplami to mandat dostalem tylko ja |
_________________ No matter how far... |
|
|
|
 |
Mongo
Pachnący spaliną

Motocykl: Street Bob
Imię: Mongo
|
Wysłany: 2011-07-20, 17:16
|
|
|
Pryzmat stosowany w fotoradarach |
_________________ Ocieplenie klimatu przebiega zbyt wolno i w zimie nie da się jeździć.
W sezonie muszę wydzielić więcej spalin |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-07-21, 01:49
|
|
|
No i co i tak muszą wyskoczyc z homologacji a do tego jeszcze musieli by udownodnić że był założony pryzmat i to właściwie oznaczeniem do góry To tak jak z czeskimi porzenośnymi fotoradarami: homologacja jest tylko do 32°C ale na wydruku nie masz mierzonej temperatury więc sie mozesz kłucić ze był gorący letni dzień ale jak to sie mówi nieznajomosć prawa szkodzi |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |